Къща за гости При чорбаджийката -

1923

Къща за гости При чорбаджийката

се превърна в едно от любимите места за отдих на туристите, търсещи уюта на семейната къща и 5995149Gвъзможността да хапнат вкусни традиционни гозби.
Опитали сме се да създадем една по-различна и уникална по своему атмосфера, съчетавайки модерния интериор на стаите с битовия стил на къщата и механата, прецизно пресъздадени от калоферските майстори.
hostess1Всички неща обаче нямат такова значение, както усещането, което оставяме у нашите гости. Затова поставяме на първо място гостоприемството и всеки път изпитваме огромно удовлетворение, когато гостите ни се завръщат при нас отново и отново.

Условия за настаняване в Къща за гости При чорбаджийката

Apt02_IMG_7498Къща за гости При чорбаджийката разполага със самостоятелни стаи, студио и мансарден апартамент в различни цветове:

  •     Три двойни стаи с допълнителни легла (две в лилаво и една в оранжево) – включват легло тип спалня Apt05_IMG_5526плюс две единични легла, капацитет на всяка стая: до 4-ма възрастни с деца;
  •     Двойна стая с допълнително легло (в син цвят) – включва легло тип спалня плюс едно единично легло, капацитет: до 3-ма души или двама възрастни с дете;
  •     Двойна стая (в зелен цвят) – включва легло тип спалня, капацитет: двама души;Apt01_IMG_7500
  •     Мансарден апартамент в лилаво със спалня, единични легла и мека мебел. Апартаментът разполага с две стаи, собствена баня, хладилник, както и велоергометър (капацитет: до 8 души);
  •     Студио в оранжев цвят, разполагащо с легло тип спалня и две единични легла (капацитет: до 4-ма възрастни с деца). Към него има на разположение кухненски бокс и баня с вана;
  • Къщата за гости предлага на своите гости кабелна телевизия и безплатно ползване на безжичен Wi-Fi интернет. Общият капацитет на базата за настаняване е 17 души. Отоплението през студените месеци се осъществява чрез локално парно с водна риза, работещо на въглища и дърва. На разположение на гостите са още шезлонги и люлка в двора на къщата.

Нашата механа

В двора на къщата си имаме и собствена механа – шедьовър на калоферските дърводелци. Декорирали сме я с много любов, аранжирайки по стените и тавана предмети с антикварна стойност, представящи древния бит на българина.
В механата нашите гости ще имат възможността да опитат вкусно приготвените от домакинята на къщата гозби. За тези от вас, които искат да отпразнуват семеен празник или да си направят парти с група приятели, ние можем да ви предложим под наем и цялата механа на самообслужване. Така ще имате възможност да използвате кухненския бокс за приготвяне на желаните от вас ястия и масите с местата за настаняване.

Чардакът на Къща за гости При чорбаджийката

Най-новата ни придобивка е уникалният чардак, който трудно бихте открили в друга къща за гости. Издигнали сме го на височина над механата и сме го затворили с плъзгащи се прозорци, за да можете да се насладите на неповторимата панорамна гледка към планината и огромния мемориален паметник на Христо Ботев в центъра на Калофер.
Чардакът разполага с голяма маса за хранене и пейки, високи столове с барплот за пиене на напитки, както и огромен нар за лежане и отдих на чист планински въздух.

Ключови думи

къща за гости При чорбаджийката

къщи за гости в Калофер

настаняване в Калофер

почивка в Калофер