Био динамична ферма Къщата с бамбука -

Био динамична ферма Къщата с бамбука

е с основна дейност органично био земеделие.

Отглежда Органичен Био Бамбук и Био Гинко Билоба. Също така се занимава и с отглеждане на лозя, овощни дървета и зеленчуци.

Освен с органично био земеделие, Био динамична ферма Къщата с бамбука се занимава и със селски екологичен туризъм, както и с екологично обучение и възпитание на деца.

Бамбук и гинко билоба в Био динамична ферма Къщата с бамбука

Бамбукът и гинко билобата са символите на Био динамична ферма Къщата с бамбука. Отглеждаме ги от 15 години.

Гинко билобата е най-старото дърво в света. Ботаниците твърдят, че има дървета в Япония, Китай и Монголия, които са на над 5000 години. От листата на това дърво се прави алкохолен извлек, който подпомага имунната система. Когато листата започнат леко да жълтеят, се берат, слагат се в буркани, заливат се с домашна ракия, прецеждат се и от тази течност се пие по една супена лъжица сутрин на гладно.

По сведения на ботаниците бамбукът стига до 3 метра, но при нас вече има 6-метрови пръти. Преди години от ботаническата градина на аграрния институт в Монпелие взех едно съвсем малко коренче бамбук. Той обича заблатени места, слънце и много вода. Сам се разсажда, агресивен е. Коренът му е като стомана, придвижва се към влагата, страни от другите растения. И така той постепенно превзе и градината на Къщата с бамбука. А когато регистрирахме къщата по Закона за туризма и поискаха име, решихме нашето да е Къщата с бамбука.

Органично био земеделие Био динамична ферма Къщата с бамбука

Във фермата отглеждаме почти всички видове зеленчуци, с изключение на тези, които изискват много богата почва. В този район почвата е песъчлива, по-подходяща е за отглеждане на лозя.

За органичното био земеделие Био динамична ферма Къщата с бамбука използва златото на фермера – т. нар. компост. Това са отлежали биологични отпадъци, смесени с оборски тор.

Био динамична ферма Къщата с бамбука е малка семейна ферма (3 дка), но ако има хиляди такива, България ще има голям успех в областта на органичното био земеделие.

Ключови думи

агроекологичен център

био гинко билоба

био динамична ферма

биодинамични ферми

биодинамично земеделие

биоземеделие

биологични отпадъци

биостопанство

екологично обучение

зеленчуци

земеделска продукция

златото фермера

лозя

овощни дървета

органичен био бамбук

органично био земеделие

селски екологичен туризъм

семейна ферма

чиста земя