СОУ Иван Вазов -

Доказано успешна формула, съчетаваща традиции и модерност

Средно общообразователно училище Иван Вазов – гр. Плевен е най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област, утвърдило свой облик и стил на работа.
В училището учат над 1500 ученици от предучилищна възраст до дванадесети клас. Обучението е организирано в 63 паралелки с общообразователна и профилирана подготовка – информатика, информационни технологии, биология, литература, история. Всички профили са със засилено изучаване на английски език. Чуждоезиковото обучение предлага на учениците възможност за избор между английски, немски, френски и руски език. Училището разполага с мултимедийна зала Европа, библиотека с възможност за ползване на интернет, модерно футболно игрище, шест кабинета по информатика, два от които с най-съвременно оборудване.
Стогодишната история на училището формира заслужено визията му на авторитетно учебно заведение, чиито успехи са неоспорими. За тях училище Иван Вазов е награждавано с орден Кирил и Методий – ІІ степен, за 75-годишния си юбилей – с орден Кирил и Методий – І степен. Педагогическият колектив е носител и на медала 100 години Плевенска епопея по повод годишнината от Освобождението на България.

Ключови думи

образование град Плевен

СОУ Иван Вазов

средни училища град Плевен

средно общо образователно училище Иван Вазов град Плевен

срено образование в Плевен