Метарекс ООД -

За нас

Метарекс ООД е основано през 1992 г., като една от първите частни български компании, занимаващи се с рециклиране и търговия с отпадъци.
Създадена първоначално като чисто търговска фирма с основна дейност търговия с цветни метали, сега Метарекс ООД е една от водещите български компании за изкупуване, обработка, преработка, рециклиране и търговия с отпадъци от черни и цветни метали, електронни и електрически отпадъци, пластмасови отпадъци, хартиени отпадъци, стъклени отпадъци и много други.

Материална база на Метарекс ООД

Фирмата разполага с 6 бази са съхранение, обработка и преработка на отпадъци в главните индустриални центрове на Североизточна България, както и множество малки  пунктове за изкупуване на вторични суровини.
Фирмата разполага със собствен автомобилен парк (бордови коли, специализирани автомобили за транспортитане на отпадъци), кари, хидравлични преси, екипировка за спектрален анализ на метални сплави, оборудване за измерване на радиационния фон и пр.

Продукти, които Метарекс ООД събира, обработва, рециклира и продава

Метални отпадъци

  • Отпадъци от Черни Метали – включва различни типове железни и стоманени отпадъци.
  • Отпадъци от Цветни Метали – включва отпадъци от алуминий, мед, месинг, бронз, цинк, никел, магнезий, неръждаема стомана и други.

Пластмасови отпадъци – съласно спецификациите на ISRI (Институт за Рециклиращата Промишленост).

Отпадъчна хартия, класифицирана според стандартите на ISRI (Институт за Рециклиращата Промишленост).

Ключови думи

електрически отпадъци

електронни отпадъци

отпадъци от цветни метали

отпадъци от черни метали

отпадъците за рециклиране

отпадъчна хартия

пластмасови отпадъци

търговия с отпадъци