Кинов Пламен Доц. Д-р -

  • ул. Бяло Море №8
  • +359 2 943 23 12; 02 943 23 13

Информация за  Доц. Д-р Пламен Кинов

4030Д-р Пламен Кинов е Ортопед, специализиран в ендопротезирането  на колянна и тазобедрена става.

Ендопротезиране на колянна става

Ендопротезирането на колянна става е една от най-честите и най-успешни ортопедични операции. След смяната на увредената става с изкуствена болката изчезва, движенията се възстановяват и можете отново да извършвате нормалните дейности от ежедневието.

При тотално ендопротезиране се извършва заместване на цялата става. След операцията болните възстановяват движенията в увредената става и подобряват  значително качеството си на живот.

Уникондилно (частично ендопротезиране, миниинвазивно ендопротезиране) ендопротезиране на колянна става – операция, целяща максимално запазване на функцията на колянната става. Сменя се само засегната част на хрущяла. Минимална оперативна намеса, запазваща биомеханиката на колянната става.

Ендопротезиране на тазобедрена става

Ендопротезирането на тазобедрена става е една от най-честите и най-успешни ортопедични операции. След смяната на увредената става с изкуствена болката изчезва, движенията се възстановяват и можете да извършвате отново нормалните дейности от ежедневието.

Миниинвазивно ендопротезиране

Това е оперативна техника с минимална увреда на тъканите. Миниинвазивно означава, че под самата кожа хирургът е работил щадящо за тъканите, с по-малка травма на околните анатомични структури, което води до по-бързо възстановяване на пациента. Поради това, че не травмира мускулатурата на пациента, дава възможност за много по-бързо възстановяване след операцията. Пациентите се изправят на следващият ден и започват да ходят без помоща на патерици или с минимална опора и без чужда помощ.

Ревизионно ендопротезиране

Ревизионното протезиране (смяна на ендопротеза) е една от най-сложните ортопедични операции. Костната загуба и костните дефекти са определящи фактори при избора на ревизионна ендопротеза и оперативна техника за смяна на изкуствената става. Добрата хирургична техника и изборът на подходящ ревизионен имплант са от изключително значение за постигане на краен успех след операцията.

Ключови думи

д-р- Пламен Кинов

ендопротезиране

ендопротезиране на колянна става

ендопротезиране на тазобедрена става

Кинов Пламен д-р

миниинвазивно ендопротезиране

ортопедична травматология

ортопедия

остеотомия на подбедрицата

спортна травматология

тазобедрената артропластика

травматология

уникондилно ендопротезиране на колянна става

частично ендопротезиране