Издателство Златното пате -

1371

Златното пате е първото частно детско издателство

в България след 1989 г. Тогава излиза първата ни книга и повече от 20 години обемът на заглавията непрекъсното нараства. Да бъдат създавани предимно от български автори и художници – това е един от основните принципи, към които се придържаме, защото искаме да даваме в ръцете на българските деца български книги. Издателството устоя на всички катаклизми и проблеми по време на прехода и с книгите си за деца зае трайно място сред най-популярните български издателства. ”Златното пате” е носител на националната награда “Константин Константинов” за цялостната си дейност.


”Златното пате” винаги се е старало да разработва книгите си като цялостни проекти, в които с равностойно внимание се отнася и към такста, и към илюстрацията. В потока на книгообмена, който досега главно тече от чужбина към българския книжен пазар, ние успяваме да прокараме едно обратно поточе от България към други страни. Вече повече от 10 години редовно продаваме свои книги в чужбина.

Резултата от нашата дейност измерваме главно с читателското одобрение. Радваме се, че именно книгите на “Златното пате” са любимите книги на децата.

Ключови думи

детски илюстровани книги

детски подаръчни комплекти

детски пъзели

детско издателство

книжки за деца