Стефка Балджиева Арт студио -

2663

Image00011Стефка Балджиева е не-традиционен художник с богат творчески опит. За период от 20 години тя има 22 самостоятелни изложби и над 5000 нарисувани картини. Въпреки постигнатите върхове като инженер-изследовател, тя се отдава на детската си мечта да рисува. Водена от силата на емоциите, започва да твори направо с пръсти, нанасяйки маслените бои върху платното. Сюжетите идват един след друг, без предварителна нагласа, какво ще бъде нарисувано. Раждат се митични образи, абстракции, пейзажи, цветя…

DSC00373През 1990г. Стефка Балджиева прави първата си изложба, която преминава с небивал интерес, отразен и от медиите. Това дава увереност на нетрадиционната художничка, че трябва да посвети живота си на рисуването.

Следват много изложби, в които Стефка Балджиева показва скокове в професионалното си развитие и става част от художествените и културни прояви, създавайки огромна гилдия от почитатели.

Творчеството на художничката носи силно емоционален заряд, защото в него присъства невидимият свят на човешки чувства.index

Стефка Балджиева е носител на три златни отличия за принос в съвременната живопис, едното от които е с международно признание (Дубай, 1999 г.). Методиката й на рисуване е отразена в енциклопедията „Кой кой е в България”.

Нейни картини има в частни колекции в САЩ, Канада, Германия, Русия, Гърция, Македония, Израел, Венецуела и др.

Ключови думи

картини

картини на Стефка Балджиева

нетрадиционно изкуство

рисувани с пръсти

съвременни художници