Частни Немски училища Ерих Кестнер -

1768

История на частни немски училища Ерих Кестнер

endingНачалото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

Доверието на родителите и учениците към преподавателите от България и Германия и към техния съвременен начин на обучение, довежда до увеличаване броя на възпитаниците и до изграждане на будеща респект структура, с широк възрастов диапазон – от най-малките три годишни питомници в детската да градина до абитуриентите в гимназията.

За преподавателите и възпитаниците на частни немски училища Ерих Кестнер

EK1Днес в Немски училища „Ерих Кестнер“ учат около 300 ученици – българи и чужденци от над десет страни. Работят преподаватели като Жени Маринова – Учител на годината; Иван Инев – автор на учебници и помагала по Български Език и Литература, отличен от МОН за най-добър тест; Лидия Василева – референт и сътрудник на Консултантската служба за немски език към Посолството на Германия у нас; Валентина Павлова – автор на учебници, Учител на годината в частните училища и още 50 преподаватели с доказани професионални качества, обич и грижа към децата. Вокалната група Пеещи кенгура е спечелила над 25 награди от Национални и Международни конкурси…
Ученици представят България в Париж със свои рисунки, печелят TV – състезания в Мюнхен…, печелят Първо място в Международна Олимпиада по немски език…., печелят състезания по футбол, ски и т. н.EK3

Обучението по немски език има своята съдържателна история, включваща сътрудничество с Германската служба за немски училища в чужбина като училище – партньор по програмата DSD C1, поставяне началото на образователния проект Begegnungsschule, обучение на ученици – чужди граждани по немски учебен план и по проект на МОН за български език, сътрудничество с Гьоте институт, обмяна на опит със сродни структури в Европа.

Немски училища „Ерих Кестнер“ са член на Българската асоциация на частните училища, обединяваща стремежите към едно съвременно европейско образование.

Ключови думи

детска градина Ерих Кестнер

немска езикова гимназия

немска езикова диплома Sprachdiplom

образователен комплекс Ерих Кестнер(

основно училище с преподаване на немски език

частни детски градини

частни училища

частно немско училище

частно училище