Винарска изба и къща за гости При Шестака - Мелник

2653

Мелнишко вино от Семейство Манолеви (Шестаците)

са едно от старите семейства, останали да живеят в Мелник. Ние имаме 120 годи4324_1шна история в града и във винопроизводството. „Шестаците“ ни наричат, защото прадядото Илия е izba13имал шест пръста на дясната ръка, а сега Митко Шестака също има шест пръста, но на лявата ръка.

Ние обработваме лозя с Широка мелнишка лоза и произвеждаме прочутото Мелнишко вино. Семейството притежава около 45 декара собствени лозя (засега), има производствена част и стара 250г. изба за отлежаване, вкопана в мелнишките сипеи.

Възвръщането към корените на винопроизводството започва след промените през 1989г., с връщането на лозята. Фирма ЕТ „Митко Манолев – Шестака“ е основана 1993г. и работи на пълни обороти и до днес.

Самостоятелни стаи при Шестака се намират

в живописния град Мелник. Къщата е построена в характерния заizba05 Мелник възрожденски стил.Обзаведена е с мебели от дърво и предлага на гостите си всички удобства необходими за пълноценна почивка. През зимата има локално парно отопление. Пред къщата има градина с много цветя и площадка,на която децата ви могат да играят. На сто метра е и семейната изба, в която може да опитате от прочутото мелнишко вино и да вкусите традиционни мезета.

Потопете се в неподправената атмосфера и почувствайте магията на Мелник. Заповядайте при нас!!!

 

Ключови думи

Бяло вино

винарска изба Шестака

винен туризъм

дегустация на вино

доставка на вино

къща за гости в Мелник

магазин за сувенири

мелнишко вино

самостоятелни стаи в Мелник

семейна изба

традиционни български сувенири

туристически обиколки

Червено вино