Уелнес клуб Боди Баланс - София

2087

Здравословно хранене и отслабване

WLc logo2Всеки от нас в определен момент от живота си се е сблъсквал с проблема „килограми“, независимо дали става въпрос за излишни килограми (отслабване) или нужда от допълнителни такива (изграждане на мускулна маса), чрез спазването на някаква диета. В повечето случай проблемът е с наднорменото тегло или още по-лошо със затлъстяването. И не случайно – от 1980 год. насам броят на хората със затлъстяване в света се е увеличил двойно. А най-лошото, е че повече от 40 милиона деца под 5 годишна възраст са с наднормено тегло (данните са от Световната здравна организация за 2010 год.).

Проблемите с излишното тегло

Наднорменото тегло и затлъстяването се определят като ненормално или прекомерно натрупване на мастна тъкан, които могат да навредят на здравето. daotslabnem-4Те са петият водещ риск за глобални смъртни случаи. Най-малко 2,8 милиона възрастни умират всяка година като резултат от наднормено тегло или затлъстяване.
Проблемите с излишното тегло, както и свързаните с него заболявания, са до голяма степен предотвратими. Изборът ни на по-здравословни храни и редовната физическа активност са най-лесния избор за борба с килограмите.


Ето затова ние Ви предлагаме 13 седмична програма, в която ще се научите как да се храните здравословно за да се преборите с колограмите, които Ви измъчват (без спазване на изтощителни диети). Като здравословно не означава единствено отслабване, а промяна в начина на живот, чрез натрупване на знания как да се храним, така че да даваме на организма ни всички необходими хранителни вещества без да трупаме излишни килограми.

Програмата Weight Loss Challenge!

„Предизвикателството да отслабнеш“ е 13 седмичен курс, в който ще усвоите знания за правилно и здравословно хранене, благодарение на които ще помогнете на организма Ви да се пребори с излишните килограми и да се чувствате добре в кожата си. По време на програмата ще имате личен „трениьор“, който ще ви помага и консултира. Освен това в края на програмата (на последното ни 13-то занятие) раздаваме награди на хората, постигнали най-добри резултати.

По време на 13 седмичната програма, веднъж седмично в удобно за вас време се извършва персонална консултация с вашия „треньор“. В рамките на тази среща се определя индивидуалния Ви хранителен план, правят се допълнителни замервания и може да зададете конкретни въпроси.

Консултации

Заповядайте при нас за да направите първата крачка към здравословното хранене и чрез консултация с вашия „терньор“. На първата среща ще проведем „интервю“ относно вашите хранителни навици и за вашето здравословно състояние. Ще проследим историята на теглото Ви през годините. Ще направим и първото Ви измерване с Танита. daotslabnem-3След измерването на основните показатели (килограми, % общи мазнини, индекс на вътрешните мазнини, % вода в тялото, мускулна маса в кг., метаболизъм, метаболитна възраст и костна маса) ще направим подробен анализ на получените данни. Така ще можем да установим кои са причините за наднорменото тегло и в каква насока трябва да работим в бъдеще.
Първата консултация е напълно безплатна и не Ви обвързва с бъдещо записване в групите за подкрепа. Ако желаете да насрочите среща за консултация моля, да се свържете директно с нас

Танци с Атанас Месечков

mesechkovДвижението е неотменна част от здравословния начин на живот, но в повечето случаи го пренебрегваме, защото го правим по задължение и не ни носи удоволствие. Затова ние от Wellness club Body Balance решихме да направим движението по-забавно и приятно. Предлагаме Ви да се раздвижим под ритмите на латино музиката с помощта на Атанас Месечков (най-добрият латино танцьор в България).

Занятията се провеждат всяка Събота от 19:00 часа в танцово студио “Танцувай”. Ако желаете да се присъедините към нас ни пишете тук.

Местоположение

Ключови думи

% вода в тялото

% общи мазнини

борба с килограмите

диета

затлъстяването

здравословни храни

здравословно състояние

здравословно хранене

излишно тегло

измерване на основните показатели

измерване с Танита

индекс на вътрешните мазнини

килограми

метаболизъм

метаболитна възраст и костна маса

мускулна маса в кг.

наднорменото тегло

отслабване

прекомерно натрупване на мастна тъкан

Проблеми с излишното тегло